Na právnickej fakulte budú voliť dekana, pôvodný sa stal rektorom

25.10.2011 Trnava

Trnava 25. októbra (TASR) – Jedinou kandidátkou na uvoľnené miesto dekana Právnickej fakulty Trnavskej univerzity je jej súčasná prodekanka Helena Barancová. Akademický senát fakulty bude o jej kandidatúre hlasovať v stredu 26. októbra. Nová dekanka v prípade úspechu nahradí vo funkcii Mareka Šmida, ktorého prezident vymenoval za rektora univerzity.

Inaugurácia novovymenovaného rektora sa však v Trnave ešte neuskutočnila, je naplánovaná na november. Šmid nastúpil na post po niekoľkých kolách rozporuplnej voľby rektora, kedy zdrojom konfliktu bola legitimita viacerých členov univerzitného senátu. Sitom akademikov neprešlo päť kandidátov, po zvolení Šmida sa správna rada obrátila na Ivana Gašparoviča, aby rektora nemenoval. Po šiestich mesiacoch tak v auguste prezident nakoniec urobil, v univerzite sa konala aj poslanecká kontrola.

Kandidátka na dekana fakulty Helena Barancová pôsobí na škole od jej založenia pred dvadsiatimi rokmi, kam prešla z Právnickej fakulty Univerzity Komenského. V rokoch 2007 až 2010 bola v Trnave dekankou fakulty.
 

Vyberte región